Kultuuri- ja gurmeereis Lõuna-Aafrika Vabariigis
Reis toimub 04.11.-19.11.2026
Hind inimese kohta äriklassi lendudega: 8995 €
Turistiklassi lendudega: 7495€
Ühese toa lisamaks: 950 €
Lisainfo ja broneerimine: Krista Esta, tel 511 7486, krista.esta@mainortravel.ee
REISI SIHTKOHT | Lõuna-Aafrika Vabariik | ||
REISI TOIMUMISAEG | 04.-19.11.2026 | ||
HIND SISALDAB |
|
||
HIND EI SISALDA / LISATASU EEST | Tervise- ja reisikindlustust (viisa saamiseks kohustuslik, küsi pakkumist) Kohaliku giidi ja bussijuhi jootrahasid Jooke toidukordade juurde |
REISIKAVA
H – hommikusöök
L – lõunasöök
Õ – õhtusöök
Hind inimese kohta turistiklassis: 7495€
Hind inimese kohta äriklassis: 8995€
Ühese toa lisamaks: 950 €
Maksimaalne grupi suurus 14 inimest.
Lisainfo ja broneerimine: krista.esta@mainortravel.ee, tel +372 511 7486
OLULINE: Reisikorraldaja jätab endale õiguse teha reisiprogrammis muudatusi või muuta algses programmis ette nähtud majutuskohti ja külastusobjekte teiste võrdväärsete variantide vastu, kui selleks peaks olema tungiv vajadus. Reisikorraldaja ei võta endale rahalist vastutust ka ootamatute kohalike olude (nt liiklusummikud, ilmamuutused jne) tõttu sisse viidud programmimuudatuste osas.
1. Kolmapäev, 04.11. Tallinn-Kaplinn
Lennud sihtkohta: (saabumine 05.11.)
2. Neljapäev, 05.11. Kaplinn (Õ)
Saabumine Kaplinna. Meid võtab vastu kohalik giid.
Kui ilm lubab, siis käime esmalt ära Laudmäel, majesteetliku mäe tipus, mis valvab Lõuna-Aafrika „emakest linna” – Kaplinna. Tõuseme köisraudteega mäele ja veedame vaba aega selle suurel tasasel ehk lauda meenutaval tipul. Võimalus süüa lõunat (oma kulul).
Mäelt alla tulles linnaekskursioon Kaplinna ajaloolises osas. Seejärel jõuame hotelli, check-in, aeg kergeks värskenduseks ja lõõgastuseks enne õhtusööki. Väljasõit restorani Gold. Õhtusöök kohaliku trummimängu saatel.
Ööbimine Kaplinnas hotellis The Capital Mirage Hotel (5*).
3. Reede, 06.11. Kaplinn-Kapi poolsaar-Kaplinn (H, L)
08:30 väljasõit hotellist. Ükski Lääne-Kapimaa või Lõuna-Aafrika külastus ei saa toimuda ilma suurepärasel Kapi poolsaarel käimata. Hotellist sõidame otse Atlandi ookeani rannikul asuvasse kalurikülla Hout Baysse. Siin alustame päeva lühikese merereisiga Duikeri saarele, et tutvuda hüljeste ja saare muu vee-elustikuga. Jääb veidi vaba aega, et silmata kaiäärsete müüjate pakutavaid Aafrika suveniire. Seejärel jätkame teed mööda Chapman’s Peak Drive’i (väga maaliline marsruut, mida sageli võrreldakse Highway 1-ga Californias) Hea Lootuse neemele, kus külastame nii Hea Lootuse neeme (Aafrika edelapoolseim tipp) kui ka Cape Pointi. Cape Pointist sõidame False Bay rannikule Simonstowni, kus meile serveeritakse mereandide lõunasööki Lõpuks külastatme Bouldersi rannas asuvat Aafrika pingviinide pesitsuskolooniat. Pärast seda tagasisõit hotelli ja vaba aeg.
4. Laupäev, 07.11. Kaplinn (H, L)
Veedame päeva Kaplinnas, külastame riigi vanimat ehitist, Hea Lootuse kindlust, mis oli kunagi valitsushoone ja kaitserajatis, nüüd asub siin muuseum ning filmivõtete toimumispaik. Järgmiseks külastame Kirstenboschi botaanikaaeda ning sööme lõunat V&A Waterfrontil, kus on võimalik veeta ülejäänud päev osteldes ja süües.
5. Pühapäev, 08.11. Kaplinn-Oudtshoorn (H, L, Õ)
Asume teele jaanalindude pealinna Oudtshoorni, lõuna teel restoranis Karoo Daisy. Oudtshoorni jõudes külastame Highgate Ostrich Farm jaanalinnufarmi. Õhtusöök ja ööbimine imekaunis Surval Boutique Olive Estate hotellis (luxury toad).
6. Esmaspäev, 09.11. Oudtshoorn-Prince Albert (H, L)
Peale hilist hommikusööki käime esmalt maailmakuulsates Cango koobastes. Need liivakivikoopad ulatuvad umbes 5,5 km kaugusele Swartbergi mäe sisemusse. Avastame sellest ainult esimese osa (jalutuskäigu kestus on ca 1 tund). Seejärel kinnitame keha restoranis Kobus se Gat traditsioonilise Karoo lõunasöögiga ning siis juba ületame kahe väikese sõidukiga Swartbergi mäekuru – kõigi Lõuna-Aafrika mäekurude vanaisa. Tee ehitati 1888. aastal ja on senini sama lai ja pindamata – adrenaliin tagatud! Ööbimine Prince Albertis hotellis Swartberg Hotel (luxury toad). Hotell asub Prince Alberti väikelinna südames. See pakub mugavust, maalähedust ja kohalikku külalislahkust ja toitu ning ja on ideaalne koht, kus nautida Karoo hingekosutava looduse ilu ja öist tähistaevast. Hotellil on pikad traditsioonid. See on olnud hotellina kasutusel üle 150 aasta ja on tänapäeval muinsuskaitse all. Victoria söögisaalis serveeritakse valikulisi õhtusööke, kus külalisi kostitatakse maitsvate kohalike roogadega à la carte menüüst. Swartbergi hotelli baaris Green Prince on valik peeneid kohalikke džinne. Hotellis on spaa, bassein ja jõusaal.
7. Teisipäev, 10. 11. Prince Albert (H, L)
Toidunautlejate ehk foodie’de ringkäik ning ühiskokkamine koos Angelica ja kohaliku kokaga African Relish Cooking Schoolis, kes kasutab toorainena piirkonna parimaid hooajatooteid ja tutvustavad hea meelega neid tootjaid külalistele. Olgu selleks siis maitsvad käsitööleivad ja küpsetised, ingveriõlu, vetkoek ja roosterkoek, marineeritud oliivid ja õli, viigimarjad, juustud, veinid, biltong ja charcuterie, teid ootab võluv ekskursioon linna toidu ja kultuuri alal.
8. Kolmapäev, 11.11. Prince Albert-Knysna (H, L) – 230 km
Pärast hommikusööki ja väljaregistreerimist Asume teele austrite pealinna Knysna poole. Lõuna Knysna lahe ääres promenaadil. Vaba aeg. Ööbimine hotellis The Rex Hotel 4* (standardtuba).
9. Neljapäev, 12.11. Knysna -Tsitsikamma-Knysna (H, L)
Külastame Aedade Tee vaatamisväärsust – Tsitsikamma rahvusparki. Lõuna Plettenberg Bays. Peale lõunat tagasi Knysnas vaba aeg. Õhtusöök omal käel kas lahe ääres nn waterfrondil või Thesen Islandil.
10. Reede, 13.11. Knysna (H, Õ)
Vaba päev Knysnas, ühine õhtusöök Thesen Islandil Turbine hotelli restoranis Island Cafe.
11. Laupäev, 14.11. Knysna-Stilbaai-Hermanus (H, L, Õ)
Check out hotellist ning sõit ikoonilisse Inverrcohe Gin tootmisesse (tuntakse ka kui Pernod Ricard), mida peetakse üheks LAVi parimaks džinniks. Tutvume džinni valmistamisega ning degusteerime toodangut. Lõuna lähedalasuvas restoranis The Press Room Cafe. Õhtuks jõuame vaalade pealinna Hermanusse, õhtusöök ja ööbimine hotellis Auberge Burgundy (standardtuba).
12. Pühapäev, 15.11. Hermanus (H, L)
Pärast hommikusööki Hemel&Aarde Wine and Food tuur ning lõuna Creation Wine Estate veinimõisas. Vaba pealelõuna.
13. Esmaspäev, 16.11. Hermanus-Stellenbosch-Franschhoek (H, L, Õ)
Sõidame piki rannikut gurmeepealinna Franschhoeki (1688). Lõuna Ernie Els restoranis Stellenboschi lähedal. Vaba aeg Stellenboschis. Ööbimine ja õhtusöök Le Franschhoek hotellis (deluxe toad).
14. Teisipäev, 17.11. Franschhoek (H,L)
Pärast hommikusööki veedetame terve päeva veiniteel. Avastame veinimõisu veinitrammiga (3 valitud mõisa), sööme ühes neis ka lõunat. Vaba õhtupoolik.
15. Kolmapäev, 18.11. Franschhoek-Kaplinn-Tallinn (H, L)
10:30 ärasõit hotellist.
11:30 külastame Lanzerac Estate veinimõisa, kus sööme ka lõunat. Seejärel sõit lennujaama ja algab kodutee.
15. Neljapäev, 19.11 Tallinn
Saabumine Tallinna.
Grupi maksimaalne suurus 14 inimest, minimaalne 10 inimest.