Istanbul laiutab künklikul maastikul kahes maailmajaos, mida lahutab veesõidukitest kihisev väin. Ajaloomälestised, lõhnad, eksootika on Istanbulis nii võimas, et raske on käia mööda kindlaksmääratud marsruuti. Istanbul on linn, mida tuleb maitsta ja nautida.

Mošeed, minaretid, kõrgete maitseainekuhilatega turud, iidsed varemed, mida uhuvad türkiissinised veed, freskodega kaunistatud kirikud.

Mošeed – neid on Istanbulis igal nurgal, üks ilusam ja rahulikum kui teine, tervistavad oaasid kesk suurlinna kaost, ja samas ei saa neist küll! Sisnemine neisse on tasuta ja tuleb järgida vaid tavapäraseid viisakusreegleid.

Laias laastus jaguneb Istanbul neljaks. Sultanahmet ehk vanalinn, kus kunagi elutsesid sultanid. Siin on bütsans. Topkapi, Süleymanyie paleed, Hagia Sofia ja Sinine mośee. Tsisternid, Grand bazar ja vürtsiturud. Siin saab kätte ajaloohiilguse laksu. Taksim asub Sultanahmetist otse üle Kuldsarve lahe põhja pool. Siin asuvad Zara, Mango, Mexx, Continental, Hilton, peened lounge’id. Õhus lehvib kalliste parfüümide aroom. Üsküdar on otse üle Bosporuse väina Istanbuli Aasia-poolsel kaldal. Sinna saab laevaga. 15 minutit sõitu ja oled tõelises türgi-aasia linnas- kohalike elupaigas. Siin puuduvad tülikad vaibakaupmehed, söömiseks leiab tõeliselt lahedaid kohti, kus valmistatakse päris kebabi. Just siit võib leida ka tõelise hammami, mis maksab kümme korda vähem kui kesklinna omad.

Ortaköy’s on aga välirestod, kala-ja kalmaaripaigad. Rikaste ja kuulsate eramud, klubid ja mośeed. Siin võid istuda rahulikul kaldapealsel, silmitseda kohalikku kalameest ja kuulata minaretist kostvat palvusekutset.

Istanbul on külastuseks üks tõeliselt imepärane paik!

REISI SIHTKOHT Istanbul, Türgi
REISI TOIMUMISAEG Aastaringselt
HIND SISALDAB
Edasi-tagasi lennupiletit Tallinn-Istanbul-Tallinn (otselennud 3 korda nädalas)
Lennujaamamakse
Käsipagasit
3 ööd majutust ühele inimesele kahekohalises toas
hommikusööke
LISATASU EEST
Transfeerid lennujaamast hotelli
Autorent
Äraantav pagas
Ekskursioonid, kontserdipiletid
Reisikindlustus
Majutus ühekohalises toas
Lisaööd hotellis

4-päevase (3 ööd) näidispaketi hind ühele inimesele on:

3* hotellis (Olimpiyat, Centrum, Old City Sultanahmet või sarnane) alates 590 eurot
4* hotellis (Orka Royal, Tria, Courtyard by Marriott või sarnane) alates 690 eurot

Tegemist on individuaalreisiga. Hinnad on dünaamilised. Paketi hind sõltub vabade lennukohtade ja hotellitubade olemasolust. Arvestada tuleks, et pühade ja suuremate ürituste ajal võib hind oluliselt erineda toodud näidishinnast.

Küsi pakkumist, kinnita broneering ja reisi!


Riiki sisenemise tingimused: täpsem info Reisi Targalt infoportaalis.

Istanbul, mis ajaloos on tuntud ka Bütsantsi ja Konstantinoopolina, on vaieldamatult üks omanäolisematest linnadest maailmas. See Türgi suurim linn Bosporuse kaldail iidsete kaubateede ristumiskohal on alati olnud Ida ja Lääne kohtumispaigaks.

Tänapäeva Istanbul on kirev mosaiik euroopalikust suurlinnast ja romantilisest tuhande ja ühe öö maailmast.

Istanbul on koduks umbes 12 miljonile inimesele. Ajaloo- ja kultuurihuvilistele on Istanbulil palju pakkuda – linnas on säilinud hulgaliselt antiikaegseid ehitisi, linna romantilise panoraami moodustavad kirikutornid, minaretid ja võlvitud mošeed. Istanbulis asub näiteks bütsantsi arhitektuuri kuulsamaid mälestusmärke, Hagia Sophia, mis on olnud tuhande aasta jooksul maailma suurim ehitis.

Mis väärib veel külastamist? Kreeklaste ehitatud Neitsitorn, Suur Basaar, türgi saun – loetelu võib jätkata. Kindlasti tasub ette võtta laevaretk Bosporusel .

Ja ära unustada ei tohiks, et Istanbul on väga noor linn kihava ööeluga – lõbutsemishuvilised leiavad siit palju trendikaid klubisid ja baare . Lonely Planet väidab, et isegi enam kui Osmanite-aegseid mošeesid (mida seal on vaieldamatult palju), leiab tänapäeva Istanbulis restorane, baare, klubisid ja galeriisid – Istanbul on tõepoolest metropol, mis väärib külastamist!