Avasta Peipsimaad!
Peipsi on avar, rannad ja inimesed on siin erinevad, kuid järv ühendab siiski kõiki. Nii venelased, eestlased kui ka setud vaatavad aukartusega Peipsi poole: see on nende jumal ja toidulaua katja.
Kahepäevasel väljasõidul avaneb võimalus tutvuda Peipsimaa talude ja eluoluga ning kogeda kohalikku kodumaist eksootikat. Selline reis Peipsi äärde sobib ideaalselt Sinu seltskonnale suurusega 10-25 inimest näiteks:
perekondadele väljasõiduks/kokkusaamiseks
firma suvepäevadeks
klassikokkutulekuks
sõpruskonnale, keda köidavad saun, veini jm kodumaisete toodete degusteerimine ja maalähedane puhkus.
Hind inimese kohta: 175 €
Väljasõit toimub Sulle sobival ajal. Küsi pakkumist oma seltskonnale! Hind sisaldab kõiki programmis nimetatud külastusi, toitlustust, majutust ja degusteerimisi.
Soovi korral saab tellida juurde reisisaatja-giidi, kes hoolitseb reisi meeldiva sujumise eest.
Lisainfo ja broneerimine: info@mainortravel.ee
HIND SISALDAB |
|
||
HIND EI SISALDA / LISATASU EEST | Soovi korral reisisaatja (tasu 200 € grupi kohta) Bussitransport (küsi meilt pakkumist) |
REISIKAVA
Esimene päev
Iisakust võtame suuna Peipsimaa pealinna suunas ja jõuame Peipsimaa muuseumi, kus on võimalik tutvuda vanausuliste eluolu, kiriku- ja köögikultuuriga, ikoonimaaliga ja Peipsi järve eluga. Muuseumis võtame osa teekultuuri õpitoast.
Päeva lõpetame Kadrina mõisas, kus ootavad meid kaunid toad, õhtusöök ning saun.
Lisaks on võimalus neljapäeva õhtuti külastada Kääpa OTTi, kohalikku toiduvõrgustikku, mis viib kokku kohaliku tootja kohaliku tarbijaga.
Ajakava:
11.00 Avinurme puiduait ja laastukorvi punumise õpituba
12.30 Lammas ja Roos – lammaste vaatamine, toodete tutvustus, degusteerimine
Elamustoitlustus Lammas ja Roos
15.00 Alutaguse Juust külastus ja degusteerimine
16.30 Peipsimaa muuseumi külastus – teekultuuri õpituba
18.00 Kadrina mõis – majutus, õhtusöök, saun
Neljapäeva õhtuti võimalus külastada Kääpa OTTi (otse tootjalt tarbijale)
Teine päev
Peale seda teeme lähemalt tutvust Alatskivi mõisa maitsetega. Alatskivi lossi läheduses olevas vanas mõisaaegses jääkeldris saame degusteerida viit erinevat veini koos äraarvamismänguga. Saame ülevaate veini valmistamise protsessist, Alatskivi mõisast ja kohalikest maitsetest. Soovi korral võimalus külastada läheduses asuvat käsitöö ja kohalike toodete poodi Alatskivi Magasiaita ning ka Alatskivi lossi.
Seejärel teeme ühise lõunasöögi Kolkja kala- ja sibularestoranis. Maitseme toite, mis on valmistatud Peipsi kalast ning kohalikest juurviljadest vene vanausuliste põlvest põlve pärandatud retseptide järgi.
Lõpetuseks külastame Suitsu talu, mis pereettevõttena tegeleb põllumajanduskultuuride kasvatamisega. Üheks suviseks tegevussuunaks on neil maasikakasvatus. Seal degusteerime maasikaid ning soovijatel on võimalus ka endale maitsvaid marju kaasa osta.
Ajakava:
09.30 Kostja sibulatalu külastus ja degusteerimine
11.00 Alatskivi Mõisa maitsete veinide degusteerimine (soovi korral Alatskivi lossi külastamine). Võimalik veel külastada Alatskivil Magasiaida kohalike toodete poodi.
12.30 Kolkja kala- ja sibularestoran – Lõunasöök
14.00 Suitsu talu külastus – Maasikate degusteerimine ja võimalus kaasa osta
Tegemist on näidisprogrammiga. Külastatavad talud ja ööbimiskoht võivad muutuda, sõltuvalt vabade kohtade olemasolust. Asenduskohti pakume sellisel juhul samaväärsetelt teenusepakkujatelt.
Lisainfo ja Peipsi talukülastuste broneerimine e-posti teel info@mainortravel.ee